Bilgi

Meteroloji’den Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı

0
Lütfengiriş yapya daKayıt Ol to do it.

Türkiye’nin orta kesimlerinde yağışlı hava etkisini sürdürürken, Meteoroloji’den gelen uyarılar doğrultusunda ülkenin doğu kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, “Önümüzdeki hafta başına kadar, perşembe gününden pazar gününe kadar 4 gün boyunca, ülkenin en güneybatı kesimleri dışında tüm yurtta aralıklı yağışlar göreceğiz.” dedi.

Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için yapılan uyarılarda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

CEYLANPINAR VE ŞANLIURFA SARI KOD VERİLDİ !

Sarı kodla uyarı yapılan 34 il arasında Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Osmaniye yer alıyor.

Çelik, özellikle Ankara’da dün akşam görülen yağışın, ekstrem bir miktar olmamakla birlikte, şehir merkezinde önemli aksaklıklara sebep olduğunu belirtti. Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde önümüzdeki günlerde de yağışların aralıklı olarak devam edeceğini ifade etti.

SARI KOD NEDİR ?

Sarı kod uyarısı, meteorolojik hadisenin olağandışı olmadığını ancak dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Bu doğrultuda, halkın alınacak tedbirler konusunda duyarlı olması gerekiyor.

Ceylanpınar'da Kaçak Trafolar Tespit Edildi !
FED Beklenen Faiz Kararını Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir