Günlük

FED Beklenen Faiz Kararını Açıkladı

0
Lütfengiriş yapya daKayıt Ol to do it.
fed-faiz-karari

ABD Federal Rezerv (Fed), politika faizini değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit bıraktı.

Fed’in yaptığı açıklamada, faiz oranının sabit tutulmasının oy birliğiyle alındığı belirtildi. Ayrıca, ekonomik aktivitenin güçlü bir hızda genişlemeye devam ettiğine işaret eden son göstergelerin olduğu ifade edildi.

Açıklamada, istihdamın güçlü kazanımlar sağladığı ve işsizlik oranının düşük seviyelerde seyrettiği vurgulandı. Ancak enflasyonun geçen yıl boyunca düşmüş olsa da yüksek seviyelerde kalmaya devam ettiği belirtildi.

Fed’in hedefi olan yüzde 2’lik enflasyon düzeyine yönelik ilerlemede zorluklar yaşandığı ifade edildi. Komitenin, istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmaya yönelik risklerin dengeye doğru ilerlediğini düşündüğü ancak ekonomik görünümün belirsiz olduğu ve enflasyon risklerine karşı dikkatli olmaya devam edileceği vurgulandı.

Ayrıca, açıklamada haziran ayından itibaren hazine tahvilleri ile menkul kıymetlerin azaltılacağı ve bilanço küçültme hızının yavaşlatılacağı bilgisi yer aldı.

Fed’in politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit bırakması, art arda altı toplantıda faiz oranında değişikliğe gidilmemesi şeklinde özetlenebilir.

Son olarak, ABD’de enflasyonun yüksek seyrettiği ve geçen yıl yıllık bazda yüzde 3,5 ile beklentilerin üzerinde gerçekleştiği hatırlatıldı.

Meteroloji'den Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı
Ceylanpınar Belediyesinde Basın Çalışanları Sürüldü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir