Günlük

Ceylanpınar’da Kaçak Trafolar Tespit Edildi !

0
Lütfengiriş yapya daKayıt Ol to do it.

Şanlıurfa’nın çeşitli ilçelerinde gerçekleştirilen saha çalışmaları ve havadan denetimler, toprağa gömülü halde 351 kayıt dışı trafo tespit etti. Bu trafo lar, yaklaşık 100 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte !!

Dicle Elektrik’in açıklamasına göre, jandarma desteğiyle gerçekleştirilen kontrollerde, Akçakale, Ceylanpınar, Eyyübiye, Haliliye, Harran, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde drone’larla yapılan rutin kontroller sonucunda, 53,500 KVA’lık güce sahip 351 kayıt dışı elektrik trafosu bulundu.

Kaçak kullanımın yıllık ekonomik zararı 200 milyon TL’yi aştı. Bu trafoların normal tüketimden 9-10 kat daha fazla enerji tükettiği ve bu durumun tedarik sürekliliğini olumsuz etkilediği belirtildi. Dağıtım şirketi, Ceylanpınar ve Viranşehir’de 19 kayıt dışı trafoya el koydu ve kalan 332’si için suç duyurusunda bulundu.

Drone kayıtlarında trafo ların tarlalara gömülerek gizlendiği tespit edildi. Dağıtım şirketi yetkilileri, kaçak tüketimle mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak, bölgedeki kaçak tüketimi yüzde 42,8’e kadar düşürdüklerini ve mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Kaçak elektrik kullanımının, bölgedeki abonelerin kesintisiz ve kaliteli elektrik kullanma haklarını yok ettiği ve aşırı yüklenme sebebiyle şebeke arızalarına yol açtığına dikkat çekildi. Bu durumun sadece bölge değil, ülkenin enerji arzını da tehdit ettiği ve kaçak kullanımın devam etmesi halinde zorunlu kesintilerin kaçınılmaz olabileceği vurgulandı.

Bu nedenle, sahada teknoloji destekli kontrollerin devam edeceği ve elektrik hırsızlığıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü
Meteroloji'den Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir