Günlük Kimdir

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopteri düştü

0
Lütfengiriş yapya daKayıt Ol to do it.
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Helikopteri Doğu Azerbaycan’da Düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin içinde bulunduğu helikopter, Doğu Azerbaycan’da olumsuz hava koşulları nedeniyle düştü. Helikopterde İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da yer alıyordu. İran Kriz Komitesi acil kodla toplandı ve ekipler, sis nedeniyle zorlaşan koşullarda helikopter enkazına ulaşmaya çalışıyor.

Helikopter Kazasının Ayrıntıları

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, dönüş yolunda Doğu Azerbaycan’da helikopter kazası geçirdi. İran devlet televizyonu, Reisi’nin helikopterinin sert iniş yaptığını ve ilk yardım ekiplerinin hızla bölgeye sevk edildiğini duyurdu.

Kazadan önce, Reisi ve Abdullahiyan Azerbaycan-İran sınırındaki Kız Kalesi barajının açılışına katılmışlardı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen kazada, Reisi’nin konvoyundaki diğer iki helikopter güvenli bir şekilde hedeflerine ulaştı.

Bölgede Yoğun Sis ve Zor Şartlar

Sis nedeniyle arama kurtarma çalışmaları güçlükle ilerliyor. İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, yoğun sis nedeniyle İHA’larla havadan arama yapılamadığını belirtti.

Helikopterde Kimler Vardı?

Kazaya uğrayan helikopterde İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın yanı sıra Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim de bulunuyordu.

İletişim ve Arama Kurtarma Çalışmaları

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhsin Mansuri, helikopterde bulunan iki kişiyle birkaç kez telefon irtibatı kurulduğunu açıkladı. Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanı Aşkar Abbasoğluzade, tüm askeri güçlerin bölgeye yönlendirildiğini ve aramaların 2 kilometre çapındaki alanda sürdüğünü ifade etti.

Uluslararası Yardım ve Destekler

Türkiye, İran’ın talebi üzerine gece görüşlü helikopter ve arama kurtarma ekipleri gönderdi. Avrupa Birliği ise hızlı müdahale uydu haritalama hizmetini etkinleştirdi. Suudi Arabistan ve Katar da İran’a yardım tekliflerinde bulundu.

Hamaney ve İran Halkının Dua Çağrısı

İran lideri Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekilerin selameti için dua istedi. Tahran’da toplanan halk, Cumhurbaşkanı Reisi ve diğer yetkililer için dua etti. Hamaney, ülkenin işlerinde herhangi bir aksama olmayacağını belirtti.

Azerbaycan’dan İlk Açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, helikopter kazası sonrası yaptığı açıklamada, “Dualarımız, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve yanındaki temsilci heyetiyle. Azerbaycan her türlü desteği vermeye hazırdır.” ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasının ardından gelişmeler yakından takip ediliyor. ABD, durumu incelediklerini ve gelişmeleri yakından izlediklerini açıkladı.

Önemli Noktalar

  • İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın içinde bulunduğu helikopter, Doğu Azerbaycan’da düştü.
  • Olumsuz hava koşulları nedeniyle kazanın meydana geldiği açıklandı.
  • Helikopterde bulunanlarla iletişim kuruldu ve yer tespiti yapıldı.
  • Türkiye, AB, Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkeler İran’a yardım teklif etti.
  • Arama kurtarma çalışmaları devam ederken İran halkı ve liderleri dua çağrısında bulundu.

Bu önemli olayla ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.

İbrahim Reisi'nin Cumhurbaşkanlığına Uzanan Yolculuğu
Ceylanpınar'da Kaçak Trafolar Tespit Edildi !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir